top of page

Концепция на проекта

 

NV16 Sandanski Park Residence е бутикова жилищна сграда, хармонично свързана с локацията и вписана със заобикалящите я природни богатства. Наситена с въздух - отвореност и пространство, тя притежава нетипични качества за постройка в град Сандански, който е сред най-гъсто застроените градове в България.

 

Ситуиран точно на ръба на парка, обектът е с отворен план към външната среда, който използва двата си най-отличителни елемента – красивия парк и величествената гледка. Всеки един апартамент разполага с голям брой прозорци с максимален размер, които оптимизират панорамния изглед, обединяват жилищното пространство със зеленината отвън и дават възможност за проникване на естествена дневна светлина. За цялостно свързване с природата, всяко жилище притежава собствена тераса. Отличително качество на сградата е нейното южно, източно и западно изложение, което я прави топла през зимните месеци и слънчева през летните.

 

NV16 Sandanski Park Residence е сграда с модерна архитектура, нестандартна за град Сандански, строителство от най-висок клас и луксозен финиш на общите части и фасадата. Апартаментите са с различни големини и разположения, подходящи както за инвестиционни и ваканционни цели, така и за постоянно пребиваване. С общ брой от 15 самостоятелни обекта, всеки собственик се наслаждава на интимност, максимална функционалност на помещенията и гъвкавост при организацията на интериорно пространство.

 

Проектът ще бъде напълно завършен през есента на 2021 година. 

Дизайн

Дизайнът на фасадата е вдъхновен от острите форми на листото на най-типичния дървесен вид за парка на град Сандански - дървото Чинар. Облика на листото се отразява в екстериора на сградата посредством заострените и краища и композицията от различни материали и цветови гами. Графитено сива мазилка, стилно стъкло и открояващ се естествен камък, завършени с медни рамки, не само придават баланс на конструкцията с околната среда, но и силна изразителност на автентичност, съчетана с модернистична визия. - арх. Цветозар Сагов

logo_adimari_black.png

История на проекта

Казвам се Михаил Михов и съм инвеститор на проекта NV16 - Sandanski Park Residence.

 

На мястото, на което ще бъде реализиран проектът, се намираше къщата на моите прародители, благодарение на които съм прекарал детството си на най-прекрасната локация на територията на град Сандански. Къщата, строена през 1970, за нещастие, се обезлюди преди около две години и, след една неприятна зима в основни ремонти, се сблъскахме с реалността, че необитаваният имот е обречен на разруха.

 

Поради силната ми привързаност към бащиния дом и уникалната локация, реших да започна проект за строеж, за да остане спомена от моите прадеди и да създам нещо ценно за правнуците ми. Желанието да споделя това неповторимо място в парка на един от най-хубавите градове в България и с други хора, които също да изградят спомени с техните семейства, инициира концепцията за жилищна сграда NV16 - Sandanski Park Residence. Това е един изключително личен и специален за мен проект, създаден с голяма любов и градящ се с внимание към всеки детайл във всяка една фаза от развитието му.

IMG_3864_2.png

Локация

Локацията на сградата е едно от най-ценните и качества. Намира се в подножието на Пирин, в парковата зона на град Сандански като дворът на обекта е извисено продължения на самия парк. NV16 Sandanski Park Residence се наслаждава на уникална панорамна гледка към целия парк и града, Пирин планина, местността Рупите и склоновете на угасналия вулкан Кожух. В далечината остава гр. Петрич и склоновете на величествената Беласица, по чието било се вижда границата ни с Гърция.

 

Сградата е на 4 мин. пеша до центъра и главната улица на града, като пътят минава през парка. В близост е до всички магазини, ресторанти, детска градина, училища, санаториум и медицински център. Въпреки централната си локацията, районът е тих и спокоен и няма интензивно движение. 

20180518_173946.jpg
bottom of page